Kantskydd

Alla som vill göra sin studsmatta så säker som möjligt för barnen bör verkligen överväga att ha ett kantskydd på det, för ett kantskydd är en av de bästa säkerhetsanordningarna för studsmattor. Kantskydd gör nämligen inte bara att man inte kan falla av studsmattan lika lätt, det gör även att händer, fötter, armar, fingrar och tår inte kommer i kläm så lätt. Dessutom dämpar kantskyddet fall om barnet ramlar på kanten av studsmattan.

Kantskydd fungerar så att man sätter upp dem runt hela studsmattan, på dess kanter, på själva fjädrarna som finns där. Detta brukar man kunna göra själv, så det går även att komplettera en studsmatta man redan har med ett kantskydd om man inte tänkte på att skaffa detta från början.

 

Vad ska man då hålla utkik när man väljer ett kantskydd?

Du vill för det första att kantskyddet ska vara så tjockt som möjligt, för ju tjockare desto bättre i detta sammanhang!

Dessutom ska materialet vara stötdämpande, för annars fyller det inte denna funktion så bra. Materialet bör dock ha slutna celler, vilket alla billigare material inte är, vilket gör att många av de billigare kantskydden på marknaden suger åt sig vatten, vilket är väldigt problematiskt, då detta kommer att få materialet att ruttna på sikt. Då kommer det förstås att falla sönder, vilket påverkar dess livslängd på ett väldigt negativt sätt.

Ett bra kantskydd har dessutom någon slags UV-skydd för att solens strålar inte ska bryta ned det onödigt snabbt. Detta är också en faktor som de billigare varianterna saknar emellanåt, så detta är viktigt att titta på som köpare.

 

Titta även på sömmarna på kantskyddet, för dessa måste vara så väl gjorda och starka som möjligt, då en söm som brister naturligtvis är en stor säkerhetsrisk och inget man vill råka ut för.

 

Sist men inte minst måste man naturligtvis se till så att storleken på det kantskydd man skaffar är rätt, för storleksmässigt passar inte alla kantskydd på alla studsmattor. Det är därför väldigt viktigt att ta exakta mått på sin studsmatta för att kunna hitta den exakt rätta storleken för en själv och den studsmatta man har.