Trampbilar

Om ditt barn vill ha en trampbil är du sannerligen inte ensam om att behöva köpa detta som förälder. Istället vill de allra flesta barn faktiskt ha en trampbil, för barn tenderar att tycka att alla fordon av detta slag är mycket underhållande, och givetvis ge de barnet även en viss frihet som är svårare att åstadkomma annars också.

Att skaffa en trampbil är enligt oss även en bra ide för de flesta föräldrar för trampbilar gör ju att barnen rör på benen i alla fall och kommer ut i den friska luften en stund. Dessutom tenderar de att göra familjepromenader betydligt trevligare!

 

Men hur vet man egentligen vilken trampbil man bör köpa?

Jo, tänk så här:

Vilken budget har du?

Prisvariationerna är stora, och de flesta vill kanske inte lägga hur mycket pengar som helst på en leksak, vilket ju i själva verket är vad en trampbil är. För att göra det lättare för dig själv att gallra mellan de olika alternativ du har, rekommenderar vi därför att du bestämmer dig för hur mycket du är beredd att lägga ned på trampbilen. Några tusenlappar (kring 2 000 kronor till 2 5000 kronor) brukar räcka för ganska bra kvalitet, men det finns även billigare varianter att köpa om man känner att man inte behöver en variant av toppkvalitet, samt dyrare varianter om det är så att man inte har någon specifik budget för inköpet menar man på sajten trampbil.nu.

 

Vad är viktigt för dig?

Vet du t.ex. med dig att trampbilen kommer att stå framme i hemmet på en synlig plats kanske utseendet är viktigt, så att trampbilen inte gör så att hela hemmet ser förskräckligt ut, men andra kanske inte bryr sig om utseendet alls. Vad man prioriterar varierar med andra ord väldigt mycket så bestäm dig för vad din högsta prioritet är, helt enkelt.

 

Hur säker är trampbilen?

Alla trampbilar innebär förvisso någon slags risk, för de kan alla köras ut på vägen, välta och så vidare, men på vissa trampbilar finns betydligt fler och även betydligt bättre säkerhetslösningar än på andra. Framför allt alla som ska köpa en trampbil till ett relativt litet barn rekommenderas att titta noga även på säkerhetsfunktionerna för att kunna göra ett så bra val som möjligt.

 

Vad gillar ditt barn?

Är det så att ditt barn inte älskar trampbilen är ju själva syftet med den borta. Därför gör man ofta klokt i att välja en variant som man känner sig hyfsat säker på att barnet kommer att gilla, om denna möjlighet finns, t.ex. en trampbil i barnets favoritfärg, med ett trevlig motiv och så vidare. Detta är inte nödvändigt för alla barn, men många barn uppskattar detta väldigt mycket.

 

Vilken storlek passar bäst?

Du vill ju trots allt förmodligen inte att trampbilen ska vara för liten, för då kan barnet växa ur bilen snabbare, men å andra sidan bör den inte vara så stor att det blir svårt för barnet att ta sig i och ur bilen. Detta är därför i vissa fall en ganska besvärlig balansgång, så tänk gärna till lite extra gällande detta!

 

Vill du att barnet ska trampa eller ska bilen vara batteridriven?

I vårt tycke är det bäst om barnet måste trampa själv, då detta ju är motion, så vi rekommenderar de allra flesta att välja en sådan modell av en trampbil om detta är möjligt. Skulle det vara så att barnet inte kan trampa själv av en eller annan anledning är det dock förstås bra att vara medveten om att detta faktiskt inte är ett måste.